De ‘don’ts’ na een trimbehandeling

LAAT JE HOND DE EERSTE 48 UUR NA DE BEHANDELING NIET ZWEMMEN.
Na de behandeling moet de huid de tijd krijgen om tot rust te komen. Tijdens de behandeling wordt de vacht geborsteld, gekamd, geschoren/geknipt/geplukt, gewassen en gedroogd, de nagels geknipt en het haar uit de gehoorgang verwijderd. In zwemwater zitten bacteriën (goede en slecht) dit kan leiden tot jeuk, uitslag, irritatie en uiteindelijk zelfs tot hotspot.

HOUDT JE HOND UIT DE ZON.
De huid van je hond kan net als de huid van een mens zonnebrand oplopen. Als de vacht kort/korter is, heeft de zon vrij spel, het verbranden van de huid kan binnen een half uur een feit zijn.

WACHT 48 UUR MET HET TOEDIENEN VAN ANTI-VLOOIEN- EN TEKENMIDDELEN.
De talglaag zorgt voor verdeling van het middel. Omdat de talglaag eerst moet herstellen, verspreidt het middel zich niet goed over het hele lichaam en zal de werkzaamheid nihil zijn.

JE HOND MAG NIET OVERMATIG KRABBEN EN LIKKEN.
Tijdens het trimmen wordt de vacht intensief behandeld. Borselen, kammen, ontklitten, ontwollen, wassen, drogen, scheren, knippen, plukken.
Hierdoor kan de huid tijdelijk gevoelig zijn. Er komt weer lucht onder de haren en op de huid.
Dit kán jeuk veroorzaken .

Als je hond gaat krabben, kunnen er wondjes ontstaan. Deze kunnen tot HOTSPOT leiden.
Hotspot is een vochtig eczeem dat binnen een half uur na constant krabben of likken kan ontstaan.
Hotspot 

TENSLOTTE :
Wij vinden het heerlijk als de hond schoon is en heerlijk ruikt. Jouw hond denkt hier misschien toch iets anders over en wil zo snel mogelijk van deze “lekkere” geurtjes af.
Niets is dan fijner, dan rollen door zand, modder of een duik in de eerste de beste sloot, of lekker in paarden- of koeienmest of erger te rollen!