Medicatie, vaccinatie/ titeren

Medicatie
Het is geen probleem voor mij wanneer jouw hond medicatie nodig heeft.

Ik heb de medicatie het liefst in de originele verpakking en maak zelf een toedieningsschema en aftekenlijst voor tijdens de vakantie.

Als een huisdier medicijnen en/of (voedings-)supplementen gebruikt dan vraag ik een kleine bijdrage van 1,00 euro per dag.

Titerbepaling en vaccinatie

Het is in mijn hotel niet verplicht om te vaccineren, maar wel om een titerbepaling te laten uitvoeren, deze titerbepaling moet aan een paar strikte voorwaarden voldoen:

    • Elke hond moet in zijn leven in ieder geval één keer goed gevaccineerd zijn tegen Parvo, Hepatites en Hondenziekte. Deze entingen moeten aantoonbaar zijn in bijvoorbeeld het paspoort.
    • De teststrip van de titer bepaling moet aanwezig zijn.
    • De dierenarts moet duidelijk aangeven wanneer de entingen opnieuw gegeven moet worden of een nieuwe titerbepaling gedaan moet worden.

De antistoffen tegen Hondenhoest (vroeger kennelhoest genaamd) kunnen niet worden bepaald met een titerbepaling, deze enting zal dan ook minimaal één keer per jaar gegeven moeten worden. Naast de para-influenza enting raden we ten zeerste aan tegen bordetella (neusenting) te vaccineren! Let daarbij ook op dat een enting nooit binnen twee weken voor aanvang van een vakantie in mijn hotel toegediend mag worden! De enting moet zijn werk kunnen doen, vaak gaat de weerstand hierdoor omlaag.