Categorieën
Bloem Dagboeken Linnen Pupjes

Dagboek van de Drieling

3 juli 2010 Ravenzwarte Katoen, Linnen en Zijde van het Eendenwater, wogen bij de geboorte 185gr, 190gr, 210gr. De meisjes en Bloem maken het uitstekend inmiddels zijn ze gegroeid, twee zijn er 350gr. en de derde is 370gr.

11 juli. Het moment dat de oogjes iets gaan wijken, is magisch. Gisteren gebeurde dat bij Linnen en Zijde en vandaag bij Katoen. Je kijkt dan ineens naar een gezichtje, van een echt hondje. Het passieve verdwijnt.

Linnen en Zijde kijken vandaag, een beetje dromerig de nieuwe wereld in. Morgen zal Katoen zich daarbij aansluiten.

Het gewicht van Katoen is 610gr, van Linnen 585gr en van Zijde 615gr.

21 juli. Maandag is de drieling verhuisd. Als Bloem de meisjes van melk wilde voorzien, lag er altijd wel eentje klem. De hoogste tijd dus.

Het was ook tijd voor bijvoeding vond ik, hoewel Katoen en Zijde daar heel IMG_2232anders over dachten en denken. Blijf ik het stug proberen. Heel af en toe eten ze wat tartaar. Bloem voorziet ze nog ruimschoots in hun behoefte. Vooral Katoen is vierkant. Linnen is vaak net te laat wakker en ook nog eens de lichtste, zij kan wel gigantische hoeveelheden tartaar weg werken. Althans, voor zo’n klein hondje.

Nu de Drieling in de schatkist vertoeft, zag Zwaan haar kans schoon om haar zusjes te ontmoeten en beter te leren kennen. In eerste instantie omdat zij WEL heel gek op tartaar is en de kans dat ze een graantje mee kan pikken toch het grootst is als ze zelf ook in de schatkist zit. Uit de schatkist klimmen kon ze al, en ik weet zeker dat ze nooit gedacht had, dat ze er uit zichzelf op een dag weer in zou klimmen. Maar zie, als de inhoud van de schatkist maar leuk genoeg is, staat zelfs een hondenmeisje van zichzelf verstelt. Twee van de drie vonden het geweldig zo’n grote zus, de grote zus zelf was iets wat overdonderd. Nu gaat ze regelmatig even een kijkje nemen en ze vindt het heerlijk om met haar kleine zusjes te spelen. Zooo, schattig.

30 juli. De drie hondenmeisjes spelen en ontdekken de wereld buiten de schatkist. Sinds de eerste keer in de nieuwe wereld is Linnen niet te houden, het lijkt of ze de tijd probeert in te halen. Ze heeft niet alleen haast maar ook heel veel plezier, dit in tegenstelling tot haar zusjes. Met name Katoen voelde zichzelf erg klein in de grote wereld.

Samen met Zijde hield ze het snel voor gezien en wilden ze alle twee graag weer IMG_2310hun schatkamer in. Terwijl dat moment voor Linnen diepe droefenis betekende. Het tij keert snel als je een hondenbaby bent en de drieling vindt het nu grote pret om lekker rond te hollen en te spelen.

Ik heb net met de drieling gespeeld, lekker languit op een kleed. het viel me op dat ze steeds meer op elkaar gaan lijken. Tijd om ze weer eens te wegen. Tot mijn verbazing is Linnen net zo zwaar als Zijde, 1,1 kg, Katoen spant nog steeds de kroon met 1, 160 kg. Wat een mooi stel, dat wordt nog een moeilijke keus, om hieruit de mooiste te kiezen. Ook omdat ze van die leuke karaktertjes hebben. Katoen een heerlijk lief, grappig en schattig pluizebolletje, Linnen een ondernemend, komisch en innemend, iets meer opzichzelf krullebolletje en Zijde een aanhalig, zachtaardig en ik vind jou lief en ik ben ook heel lief bolletje wol. Dit is genieten!

9 aug. Drie ondeugende hondenmeisjes. Waarvan Zijde het meest avontuurlijke is, in haar oogjes is er altijd wat te beleven, desnoods verzin je het zelf. Katoen is IMG_2340de lieveling van Jip en is ronduit verwend, ze is ook zo koddig met haar vierkante voorkomen. Linnen is de ene keer een schattig hondenmeisje en de andere keer loopt ze herrie te schoppen met haar zusjes. Eén ding is zeker als het stel wakker is, is het dol en dwaas.

De babies zijn vorige week omgetoverd tot adorabele poedelmeisjes, hoewel ze dat zelf totaal overbodig vonden. En na een innerlijk gevecht met mezelf heb ik besloten om Bloem ook een nieuwe outfit te geven. Zondag verwachtten we belangrijk bezoek. Freddy en Arlette zouden na de middag bij ons langskomen, helemaal vanuit België. Eén van de drieling gaat bij hun wonen, en dan moet er goede sier gemaakt worden. Dat is gelukt, wie er naar België gaat verhuizen laten we nog even in het midden. Ik denk wel dat de andere twee stik jaloers zullen zijn.

13 aug. Woensdag 11 augustus zijn Katoen, Linnen en Zijde gechipt. Dinsdag had ik de meisjes in bad gedaan. Bij officiële gebeurtenissen wil je toch een net pakje aan.

Na het badritueel viel het me op dat Katoen en Linnen wel heel veel op elkaar zijn gaan lijken in een paar dagen tijd, maar overtuigd als ik was van mijn eigen de Drieling in de kistinzicht, heb ik niet eens getwijfeld dat ik ze woensdag onder invloed van stress, misschien wel niet meer zo eenvoudig uit elkaar zou kunnen houden. En zo geschiedde, dus op dit moment weet ik niet honderd procent zeker, dat Katoen, Katoen is op papier en Linnen, Linnen is op papier. Maakt op zichzelf geen verschil, mits ik de goede papieren maar met het goede hondje meegeef, als ze gaan verhuizen.

Volgende week gaan we naar de dierenarts voor de enting en de complete checkup. Hij heeft een chipreader en dan ga ik op mijn gemak controleren of ik het goed heb gedaan. Op dit soort momenten is een eigen chipreader wel heel gemakkelijk, ze zijn helaas niet gratis, wie weet schaf ik er toch nog één aan, om dit soort onzekerheden te voorkomen.

Nadat de heer Morgans de chips had ingebracht, de administratieve rompslomp geregeld, de controle uitgevoerd en weer op pad was naar zijn volgende afspraak. Toen wist ik het weer dat is Katoen en dat is Linnen. Geen eigen chipreader, geen zekerheid.

Gisterenavond zijn Mieke en Stefan op kraamvisite geweest. Ze hadden schattig cadeautjes meegebracht voor de vier zusjes. Ik heb mijn keuze gemaakt wie blijft, zij kwamen op hetzelfde hondenmeisje uit als ik. De kogel is door de kerk. Voor de mensen die dit lezen blijft het nog even een verrassing, ik wil Freddy en Arlette eerst inlichten over mijn keuze. Het is ook Bloem haar keuze, althans dat maak ik mezelf wijs. Eén van de pupjes staat, zit of ligt heel regelmatig tussen haar voorpoten en Bloem is met haar extra zorgzaam. Ook een belangrijk gegeven dat moeder en kind goed met elkaar door een deur kunnen.

Het is genieten met het stel, wel heel anders als met Zwaan. Logisch natuurlijk, het maken van foto’s en filmpjes is niet echt gemakkelijk, je moet je aandacht verdelen. En als ze mee naar kantoor gaan kom ik ogen te kort. De één heeft een papiertje gevonden, de volgende heeft haar oog laten vallen op dat leuk wegspringende computersnoertje, en de laatste denkt op dat snoertje kan je ook lekker kauwen. Dan gaat er eentje plassen terwijl die klaar is rent de volgende er alweer doorheen. Dol en dwaas, van mij mag deze tijd heel lang duren. De tijd huppelt lekker verder, want we zijn over de helft.

22 aug. Vrijdag was Jip jarig. De Drieling heeft drie feestelijke dagen achter de rug. Op dit moment liggen ze moe maar voldaan te slapen. Gisteren was het grote feest, maar vrijdag en zondag was er ook visite.

Het weer was geweldig en ik had een leuk stukje voor de meisjes en Zwaan ingericht. Regelmatig kregen ze bezoek van één of meer gasten. Dit leidde tot dikke pret voor beide partijen.

Net als Zwaan kruipen haar zusjes tussen de hekken door. Zij zijn de helft van IMG_2425Zwaan en hoeven hier niet veel moeite voor te doen. Ik ben dus genoodzaakt om her en der pup bestendige hekjes te plaatsen. Wil ik niet steeds drijfnatte hondenbabies hebben of erger een kaal geplukte kip of konijn door het weitje zien rennen met een of meer zwarte bollen wol achter zich aan.

Zoals ik eerder schreef heb ik mijn keuze gemaakt. Linnen blijft, qua karakter haalt ze dezelfde stoute en grappige steken uit als Zwaan. Ze is misschien iets rustiger als haar grote zus. Ik weet het niet zeker, want ze is natuurlijk 6 weken jonger. Qua uiterlijk zijn ze ook aan elkaar gewaagd. Spannend.

Jip heeft een grote kleine vriendin Liffely, Liffely komt elke dag even met de pupjes spelen. Daarin is een meisje toch anders als een jongen. Terwijl zij heerlijk kan tutten met de hondjes, vindt Jip een gek of wild spelletje met de meisjes het einde. De pupjes vinden het allemaal geweldig en passen zich feilloos aan de situatie.