Categorieën
Parel Shownieuws

“EURO DOG SHOW” BUDAPEST 2008

De voorbereidingen begonnen in juni, met het betalen van de shows en het vliegtuig. Er komt altijd meer bij kijken dan je lief is. Ik wilde deze keer niets aan het toeval overlaten, ik heb iets soortgelijks een keer eerder gedaan en toen Parel Boedapest 2008verliep alles zo perfect, het leek me de goden verzoeken om wederom alleen met een vliegticket en de inschrijving van de show op pad te gaan. Dus hotel regelen, trimtafel, stoel en föhn moesten mee. Mijn koffer zou ik als karretje gebruiken om mijn spullen in de hal te krijgen, want die was inmiddels loodzwaar, dus nog apart een karretje meenemen was geen optie. 30 september de laatste voorbereidingen voor het vertrek. Ik heb Parel geschoren, geknipt en gewassen, en 2 oktober heb ik haar nog een keer gewassen en de laatste spullen in mijn koffer gedaan. 3 oktober was het dan zover. Mijn vliegtuig vertrok om 10 uur, Parel mocht meereizen in de cabine en ik kan niet anders schrijven dan dat de reis uiterst voorspoedig verliep. Om 14 uur arriveerde we op onze kamer.

4 oktober om 13 uur zou de specialty show beginnen, maar dat liep even iets anders. Ik was tussen de regen door droog binnen gekomen, weliswaar met enige vertraging. Ik had geluk want ik was in driekwartier op het terrein, terwijl ik met de taxi 10 min. van de hallen af zat, maar er waren mensen die hadden 4 uur over 8 kilometer gedaan en dan ben je niet blij. De stad was niet berekend op dit soort evenementen. Maar ook de organisatie van de specialty’s was niet goed geregeld. Toen de engelse cockers vertrokken waren en de ringen eindelijk in orde gemaakt konden worden voor de poedels was het over 14 uur. De specialty zelf was goed en verzorgd georganiseerd. Parel behaalde 2 uitmuntend.

5 oktober 6 uur geen taxi te krijgen, dus afwachten maar. Ik had geluk en was lekker op tijd in de hal. De show was goed geregeld en er was voldoende ruimte. De keuring verliep iets minder er werd net zo hard gelopen als bij de standaard poedels.Ik had me niet op moeten laten jutten, maar helaas zenuwen zijn een slechte raadgever, Parel kon het niet bijhouden en behaalde 4 uitmuntend.

6 oktober weer thuis.