Categorieën
Allergieën Schadelijk

💊💊 APOQUEL 💊💊

Ik kom steeds meer honden tegen die na het gebruik van Apoquel problemen met hun gezondheid hebben gekregen, zelfs al na een korte periode van gebruik. Dogs Naturally heeft er een artikel over gepubliceerd die ik vertaald heb, ter informatie. Het gebruik van dit middel is niet zonder gevolgen!

“Heeft uw hond allergieën, last van jeuk en krabben? Als dat zo is heeft uw dierenarts uw hond misschien het nieuwe medicijn Apoquel voorgeschreven. Het wordt omschreven als: “een snel werkend en veilige behandeling voor acute en chronische pruritus bij honden”.

Pruritus betekent jeuk… en als u een hond hebt met jeuk bent u waarschijnlijk wanhopig op zoek naar iets om het uw hond prettiger te maken en zijn constante krabben te stoppen.
Van Apoquel wordt beweerd dat het de jeuk van uw hond kan verlichten in minder dan 4 tot 2 uur. En hondeneigenaren zeggen dat het de jeuk bij hun hond verminderd.
Dat klinkt als iets dat u zou willen proberen, toch?

Nou, misschien toch niet zo snel….
Voordat u uw hond blootstelt aan de risico’s van dit nieuwe medicijn moet u even verder lezen. En als uw hond al Apoquel gebruikt wilt u waarschijnlijk zo snel mogelijk stoppen, als u begrijpt hoe het essentiële delen van het immuunsysteem van uw hond vernietigt.

Een allergie is een overgevoelige en niet passende reactie van het immuunsysteem. Reguliere medicatie maakt veel gebruik van het onderdrukken van het immuunsysteem. Onderdrukken kan worden gedefinieerd als “zich van de zichtbare symptomen en klachten ontdoen, zonder dat het lichaam geholpen wordt om zich van de ziekte of aandoening te ontdoen”.

Dus als allergieën een niet passende reactie zijn van het immuunsysteem, wat zijn dan de medicijnen die veelal gebruikt worden om het immuunsysteem te onderdrukken – en soms te vernietigen?

DE GESCHIEDENIS VAN MEDICIJNEN VOOR HONDEN MET ALLERGIE
Eerst waren er Prednison, Prednisolon en andere corticosteroïden, die werken op het onderdrukken van de functies van het immuunsysteem. Toen meer en meer honden niet meer reageerden op deze middelen gingen dierenartsen Atopica (cyclosporine) voorschrijven.
Cyclosporine is van origine een middel dat bedoeld is voor mensen, om de afstoting van getransplanteerde organen te voorkomen.
En daarna ging men het gebruiken voor honden met allergieën.
Atopica heeft een vernietigend, verwoestend effect op het immuunsysteem. Het brengt tot op heden nog steeds schade toe aan honden. De Food and Drug Administration, de FDA, heeft een 17 pagina’s tellend rapport over de bijwerkingen die ooit zijn gerapporteerd over Atopine (cyclosporine) bij honden.

Dit zijn slechts de eerste 12 geregistreerde bijwerkingen van de eerste pagina:
Overgeven, diarree, depressie, apathie, anorexia, pruritus, ineractie met andere medicijnen, veranderd bloedbeeld, ernstig hijgen, trillen, vergroting van het tandvlees, epilepsie.

Dat zijn behoorlijk alarmerende cijfers – waarbij het ironisch is dat als vijfde meest voorkomende bijwerking genoemd wordt: PRURITUS, wat “jeuk” betekent, de klacht waarvoor men dit medicijn oorspronkelijk aan honden voor is gaan schrijven.

En nu is er een ander bedenkelijk medicijn tegen allergieën op de markt, namelijk Apoquel (oclacitinib maleate). Dit onderdrukt het immuunsysteem van uw hond op een andere manier.

DE WERKING VAN APOQUEL
Apoquel werkt in op de kinases. Kinases zijn belangrijke chemische samenstellingen met een signaalfunctie, die door de lichaamscellen gebruikt worden om met elkaar te communiceren.
In de jaren 80 ontdekte een Australische scheikundige een aantal nieuwe, die hij JAK1, JAK2, JAK3 en TKY2 noemde, ook wel bekend als Janus Kinase.
JAKs zijn belangrijke elementen voor het proces van groei en ontwikkeling. Deze specifieke JAKs zorgen voor:
Bescherming van het lichaam tegen tumor vorming
Controleren groei en ontwikkeling van het lichaam
De vorming van rode en witte bloedlichaampjes
Voorwaarden scheppend voor immuniteit door te zorgen voor een goede functie van de afweer producerende B cellen en de T cellen (lymfocyten)
Controle op ontstekingsreacties

Naarmate er meer honden met allergieën verschenen zagen de farmaceutische industrieën hierin hun kans om een medicijn te maken dat de JAKs zou stoppen in hun werking. Dat is gelukt.
Oclacitinib maleate, onder de merknaam APOQUEL, is een Janus Kinase remmer. Dat betekent dat het de JAKs verhindert hun werk te doen.
Zonder JAKs kan het immuunsysteem van uw hond zijn werk niet doen.

🔸 JAK 1 is onmisbaar in het proces van voortdurende bescherming in het lichaam van uw hond om abnormale cellen op te sporen en te vernietigen voordat ze een tumor kunnen vormen.
Het is daarnaast een absoluut noodzakelijke boodschapper die nodig is om parasieten, schimmels, bacteriën en virussen te vernietigen.
🔸 JAK 2 is belangrijk voor de vorming van beenmerg stamcellen die de rode en witte bloedlichamen vormen.
Het afweersysteem van uw hond (B cellen) en de killercellen (T cellen) hebben JAK 3 nodig om goed te kunnen functioneren.
Al deze JAK cellen communiceren met elkaar om ervoor te zorgen dat uw hond gezond blijft.
Door te verhinderen dat de JAKs hun taak uit kunnen oefenen ondermijnt Apoquel het immuunsysteem van uw hond in ernstige mate.

DE ONDERZOEKEN
Een onderzoek door de producenten naar Apoquel’s veiligheid en effectiviteit verklaarde:
“Er waren geen doden en geen abnormale gezondheidsproblemen die het nodig maakten dat honden opgenomen moesten worden gedurende de eerste periode van het onderzoek: 0-7 dagen, (+3 dagen) of gedurende de voortzettingsfase: dag 8-28 (+- 20 dagen).
Het vóórkomen van abnormale klinische symptomen bij de honden in de testgroep – die een placebo kregen – en de honden die het middel kregen, was even hoog.

Uit deze observaties waarin de bijwerkingen van Apoquel genoemd worden zou je dus kunnen concluderen dat het middel redelijk veilig is….
Maar hebt u gelet op de tijdsduur van het onderzoek? Dat duurde slechts 7 dagen…

Er was sprake van een voortgezet onderzoek van 8 tot 30 dagen. De onderzoekers meldden:
“Zes honden (vier uit de Oclacitinib en twee uit de placebo groep) werden uit het onderzoek gehaald tijdens de verlenging vanwege ernstige gezondheidsproblemen.
Daarnaast werden er ernstige gezondheidsproblemen gemeld in 11 van de 179 met Oclacitinib behandelde honden in het voortgezette onderzoek:
Diarree: vier honden, ernstig genoeg om één hond te isoleren.
Braken: vier honden
Koorts, apathie en blaasontsteking: een hond
Een ontstoken voetzool en braken: een hond
Diarree, braken en apathie: een hond
Dus ongeveer 6% van de honden in het onderzoek hadden gezondheidsproblemen. Dat lijkt nog wel mee te vallen.
Maar dit gaat alleen maar over een tijdsperiode van 30 dagen.
Niemand heeft de veiligheid van Apoquel getest voor een periode langer dan 30 dagen.
Maar sommige honden die Apoquel voorgeschreven krijgen gebruiken dit jarenlang!
Jaren waarin het immuunsysteem wordt onderdrukt, omdat dit de werking is van Apoquel.

De fabrikant raadt aan om Apoquel niet te gebruiken bij honden onder de 12 maanden. De reden hiervoor: toen er onderzoek werd gedaan naar de veiligheid van Apoquel bij honden van 6 en 12 maanden moest het onderzoek van de 6 maand oude honden onderbroken worden omdat de honden bacteriële longontsteking en demodex ontwikkelden.

Tijdens het onderzoek naar de veiligheid voor 12 maand oude honden werden de volgende symptomen gezien:
Wratten, cysten, alopecia (plaatselijke kaalheid), huiduitslag, oppervlakkige wonden, korsten, oedeem aan de voeten, gezwollen lymfeknopen.

De bijwerkingen zijn onder andere diverse huidproblemen bij honden die worden behandeld voor een allergie. Dat is toch ironisch…

Apoquel verlaagd ook de aanmaak van witte en rode bloedcellen, heeft invloed op het lymfestelsel en op het beenmerg.

Uitgebreide informatie is te vinden op de website van de fabrikant en als u overweegt om uw hond Apoquel te gaan geven dan is het belangrijk dat u en uw dierenarts hier kennis van nemen.

Soms lijkt het alsof de huidige veterinaire gezondheidszorg gek geworden is. Van elke twee honden gaat er een dood aan kanker. En nu is er een nieuw anti jeuk medicijn dat niet alleen de deur naar kanker open zet – maar het hangt ook nog een “Welkom” bordje op…”

Bron: http://www.dogsnaturallymagazine.com/wouldnt-give-dog-new-…/

Vertaling door Diane Sari, www.ZIMAdierenhomeopathie.nl